Over Timber

over timber

Fijn is dat:

onderuitgezakt op de bank, schoenen uit, drankje in de buurt en luisteren naar lekkere muziek. Dan stellen we je graag voor aan Timber, een singer-songwriter met aanstekelijke songs en rake, persoonlijke teksten.

Timber is een laatbloeier, een veteraan, maar hij heeft de passie van een jonge gast. In 2010 lanceerde hij zijn eerste cd, getiteld ‘Book of life’. Het album verleidde de media tot zeer positieve recensies, zoals Music Maker: “Timber schrijft persoonlijke, intieme teksten en weet die met veel emotie te vertolken”. En de Zuid-Hollandse Popunie schreef: “Hij weet verdomd goede popliedjes te schrijven”.

Wie de moeite neemt om te graven, en iedere muziekliefhebber zou dat moeten doen, ontdekt de diepere laag in de songs van Timber. Ook live zet hij zijn luisteraars in beweging met zijn eigen liedjes. En altijd vol overgave en met de urgentie om het publiek een indringende muziekavond te laten beleven

Zijn nieuwe cd Clouds is volgens Lust for life “ideale zondagochtendmuziek”.  Heaven schrijft: “Op Clouds toont Timber zich een voortreffelijke zanger en liedjesschrijver en overtuigt hij met uitstekend in het gehoor liggende melodieën, smaakvol ingevuld”. En de Popunie zegt over het liedje Stir up the fire:  “Dit liedje misstaat zeker niet op NPO Radio2”.

Met zijn nieuwe liedjes stapt Timber gedreven 2018 in. Klaar om ontdekt te worden door de pure muziekliefhebbers van kleine, akoestische popliedjes met Americana-invloeden. Luister maar!

naam

Wat?
timber, zelfstandig naamwoord
spreek uit als: ‘tim.bər’

 • Trees that are grown so that the wood from them can be used for building
  a timber forest
  These trees are being grown for timber.
 • wood used for building
  a timber merchant
 • a long piece of wood used for building, especially houses and ships
  roof timbers
  a timber-framed building


Waarom?

 • In de naam zit (een deel van) de voornaam van de artiest.
 • Timber, of timmerhout, komt weliswaar van een gekapte boom en is bewerkt, maar toch ‘leeft’ het. Dat geldt ook voor Timber zijn gitaren. En zo denkt Timber over zijn muziek: het is weliswaar bewerkt m.b.v. elektronische apparatuur, maar gemaakt met menselijke handen en stemmen.
 • Timber spel je bijna hetzelfde als timbre. Volgens de Van Dalen betekent dit: “klankkleur, het eigenaardige in het geluid dat ervoor zorgt dat de hoorder het instrument of de spreker herkent.”ment of de spreker herkent.”

Invloeden
Te veel om op te noemen natuurlijk, maar als er toch een paar genoemd moeten worden dan deze:

Beatles, James Taylor, John Mayer, Jack Johnson, Paul McCartney, Tim Christensen, Elvis Costello, Eagles, Richard Thompson, John Lennon, George Harrison, Sufjan Stevens, Don Henley, Eric Clapton, Jackson Browne, Crowded House.