Interview met Timber

Interview van Timo Bee met Timber

Timo:

Timber, nog de beste wensen voor 2019.

Timber:

Ja, jij ook natuurlijk. Beter laat dan nooit.

Timo:

En wat zijn je muzikale plannen voor het nieuwe jaar Timber?

Timber:

Leuk dat je het vraagt! Plannen heb ik gelukkig altijd. Ik blijf natuurlijk optreden. Er staan er al een paar gepland, maar ik ben altijd op zoek naar leuke optredens. Verder was ik al nieuwe liedjes aan het schrijven en daar ga ik zeker mee door.

Timo:

Aha! En wat voor liedjes zijn of worden dat?

Timber:

Ik probeer tegenwoordig wat simpeler liedjes te schrijven. Dat klinkt makkelijk, maar is juist het moeilijkste wat er bestaat. Probeer maar eens een liedje te schrijven dat simpel is maar toch goed én niet te veel lijkt op al die andere simpele liedjes!

Timo:

Nee, dank je. Dat laat ik graag aan jou over. En komt er nog een CD?

Timber:

Dat denk ik niet. Ik heb nu twee keer een CD uitgebracht en er zijn bijna geen mensen meer die nog CD’s kopen. Gelukkig kun je tegenwoordig je muziek gewoon online uitbrengen. Overigens weet ik nog niet op of ik dit jaar ook liedjes ga opnemen. Dat kost nl. geld en helaas zijn mijn inkomsten nu al niet helemaal in overeenstemming met mijn uitgaven, ha ha.

Timo:

Wat voor optredens staan er al en wat voor optredens zoek je?

Timber:

Ik heb binnenkort een aantal optredens en ik hoop voor dit jaar nog allerlei optredens te regelen. Het leukst vind ik natuurlijk optredens waar mensen luisteren naar mijn muziek, zoals een huiskamerconcert, maar spelen in een cafe kan ook heel leuk zijn. Ook verzorg ik wel eens de achtergrondmuziek bij een borrel of feestje. Dat is altijd betaald, zodat ik af en toe ook nog eens wat verdien. Misschien dat ik dit jaar een presentatie organiseer voor de nieuwe liedjes.

Timo:

Dat klinkt goed!

Timber:

Ja, alleen kost ook zoiets weer geld. Het kan heel goedkoop door een hoop mensen uit te nodigen in een ruimte die niet veel kost. Maar ik begrijp dat je voor het organiseren van een evenement van de Rotterdamse Popunie subsidie kan krijgen. Dat ga ik dus maar eens onderzoeken.

Timo:

En kunnen we nog een nieuwe video verwachten?

Timber:

Ik wil zeker nog eens een video uitbrengen. Ook dat kost geld natuurlijk, maar met een relatief klein bedrag kun je ook al wat moois maken. Ik verval in herhaling, geloof ik.

Timo:

Geeft niet. Nog dingen vergeten?

Timber:

Ik blijf natuurlijk (heel) actief op facebook. Ook zal ik mijn mooie website blijven onderhouden.

Ook het schrijven van blogs, columns e.d. vind ik leuk en daar heb ik ook best aanleg voor, al zeg ik het zelf. Die zul je dus zeker nog gaan tegenkomen. Ik heb trouwens pas een column geschreven voor de Popunie en ik hoop dat ik dat nog vaker mag doen.

Verder blijf ik Timbernews, mijn nieuwsbrief versturen aan wie het wil (zie www.timber-music.nl) en ik zal vast nog wel eens vlogs maken.

Timo:

Druk, druk, druk!

Timber:

Zeker. Ik kan alleen niet alles tegelijk en misschien wil ik soms ook wel te veel. Ik heb ook nog een baan en een gezin die af en toe aandacht nodig hebben, ha ha!

Timo:

Snap ik. Succes met alles en we spreken elkaar.

RELATED POSTS

Two new songs for free!

Two new songs for free!

I recorded two new songs. I am giving these songs away, only to new subscribers to my emails. You can claim your free songs here.

New Release: Don’t lose touch

New Release: Don’t lose touch

My song Don't lose touch was released on May 30. The song is not completely new, but this is the official recording. It's available on all the well known channels. Here is the link to the song on Spotify.

Slideshow ‘Not a release party’

Slideshow ‘Not a release party’

I made a slideshow with pictures from the 'Not a release party' in december 2022. You can watch it on my Youtube-channel here. Live videos will be appearing on this channel as well.